World of Warcraft

 

WOW_logoolympians

 

Olympians Raid Rules:

 

Το raid είναι ίσως είναι αυτό που κινητοποιεί τους περισσότερους παίκτες να παίζουν World of Warcraft. Ο μεγάλος αριθμός των παικτών που λαμβάνουν μέρος στα raid (10-30 στο Normal και Heroic, 20 στο Mythic), καθιστά αναγκαία την ύπαρξη κάποιων κανόνων προκειμένου να είναι πιο εύκολος ο συντονισμός της μεγάλης αυτής ομάδας παικτών. Οι κανόνες αυτοί τίθενται σε εφαρμογή και ισχύουν για όλα τα μέλη του Guild ανεξαρτήτως rank.

Στα Raid των Olympians μπορούν να συμμετέχουν όλοι αρκεί

* Να είναι μέλη του Raid Team (Guild rank Trial και πάνω).

* Να έχουν εγκατεστημένο Discord και μικρόφωνο που να λειτουργεί.

* Να έχουν διαμορφώσει το UI τους όπως τους διευκολύνει και να έχουν τα κατάλληλα addons που θα ζητά o Raid Leader.

Για τη συμμετοχή σας στο raid team του Guild επικοινωνείστε με κάποιον OFFICER και κατά προτίμηση με το Raid Leader.

Πριν το Raid.

Δηλώνουμε την παρουσία μας. Κάνουμε apply στα raid events στο Calendar. Τα raid events δημιουργούνται στο Calendar στις αρχές κάθε μήνα, και όταν ένα καινούργιο Raid ανοίγει. Δηλώνουμε μέχρι και μία ημέρα πριν το Raid πατώντας ACCEPT αν θα είμαστε στο raid και DECLINE αν δεν μπορούμε να είμαστε. Τις προηγούμενες ημέρες μπορούμε να έχουμε επιλέξει Tentative αν δεν είμαστε σίγουροι για την παρουσία μας. Την ημέρα του Raid το Tentative θα λογίζεται ως DECLINE αν δεν έχει αλλάξει σε ACCEPT.

Τσεκάρουμε το Status μας. Μία ώρα πριν το raid ο Raid Leader αξιολογεί τα invites δίνει ανάλογα Status: Confirmed, Standby, Out. Αν είστε Confirmed σημαίνει ότι συμμετέχετε κανονικά στο raid της ημέρας αυτής. Αν είστε Standby σημαίνει ότι δεν μπαίνετε εξαρχής στο raid αλλά πρέπει να είστε online σε περίπτωση που σας ζητηθεί να μπείτε στο raid. Αν το Status είναι Out τότε δεν μετέχετε στο raid και δεν θα σας ζητηθεί να συμμετάσχετε στο συγκεκριμένο raid εκείνης της ημέρας. Σε περίπτωση που έχετε γίνει Confirmed και τυχαίνει κάτι το οποίο δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σας στο raid, οφείλετε να ενημερώσετε τον Raid Leader άμεσα, και αν αυτό δεν είναι εφικτό ενημερώστε κάποιον άλλο Officer ή αφήστε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Είμαστε προετοιμασμένοι. Φροντίζουμε τον χαρακτήρα μας και έχουμε όλα τα enchants που χρειάζονται και όλα τα gems στις θέσεις τους. Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα αναλώσιμα που θα χρειαστούμε (Flasks, runes, potions, food, Healing tonics etc.). Όσον αφορά τα αναλώσιμα φροντίζουμε να προμηθευόμαστε τα καλύτερα που υπάρχουν. Π.χ. όταν υπάρχει φαγητό +100 stat και +125 stat φροντίζουμε να έχουμε +125. Υποχρεούμαστε να γνωρίζουμε πολύ καλά τα abilities του χαρακτήρα μας και να παρουσιαζόμαστε σε κάθε fight με τα κατάλληλα talents. Υποχρεούμαστε να έχουμε ενημερωθεί από πριν το raid για τα tactics κάθε fight από διάφορα video που κυκλοφορούν στο internet, και κυρίως από το

guide που θα μας προτείνει ο Raid Leader και φροντίζουμε να εγκαταστήσουμε τα addons που θα μας ζητήσει.

Είμαστε συνεπείς. Φροντίζουμε να είμαστε online, προετοιμασμένοι και με το χαρακτήρα μας έξω από την είσοδο του raid 15 λεπτά πριν την έναρξη του raid.

Κατά τη διάρκεια του Raid:

Eίμαστε προσεκτικοί. Φροντίζουμε να αποδίδουμε όσο μπορούμε καλύτερα και να προσέχουμε τις οδηγίες που δίνει ο Raid Leader.

Eίμαστε λιγομίλητοι. Πάνω στο fight προσπαθούμε να μιλάμε όσο το δυνατόν πιο λίγο εκτός και αν έχουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε.

Είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε τη συμπεριφορά μας και είμαστε ευγενικοί προς τους άλλους. Το World of Warcraft είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι και στο raid πάμε για να περάσουμε καλά μέσα στα πλαίσια των κανόνων του Guild και των στόχων του. Ο raid leader και οι Officers του Guild μπορούν να απομακρύνουν από το raid όποιο άτομο παρεκτρέπεται.

Μετά το raid:

Αξιολογούμε την απόδοσή μας με εργαλεία όπως το Warcraft Logs. Combat logs γενικά μπορούν να κρατούν όλοι ωστόσο στην ανάρτησή τους παρακαλούνται οι raiders να τα κάνουν Upload ως private status. Τα Warcraft Logs του Guild θα αναρτώνται από τους Officers.


 

LOOT SYSTEM:

Το βασικό μας loot sytem είναι το Loot Council και έχουμε για βοήθεια και για καταγραφή το EPGP.

Τα κριτήρια του Loot Council είναι:

  • Το attendance που θα έχετε (πόσο active είστε δηλαδή)
  • Η απόδοση σας (πόσο αποδίδετε στο ρόλο σας και στα tackts)
  • Ο ρόλος σας (αν είστε tank/healer/dps)

 

Guild Progress:

Σε όλα τα Raids αναφερόμαστε στο Progress κατά την διάρκεια του patch τους και πριν το nerf-patch. Μετά το nerf τους σε όλα τα Raids έγινε το αντίστοιχο clear και δεν υπάρχει λόγος αναφοράς.

Cataclysm:
Patch 4.0
Bastion of Twilight: 4/4 Normal
Throne of the Four Winds: 2/2 Normal
Blackwing Descent: 6/6 Normal
Patch 4.2
Firelands: 4/7 Heroic
Patch 4.3
Dragon Soul: 8/8 Heroic

Mists of Pandaria
Patch 5.0
Mogu’shan Vaults: 6/6 Heroic
Heart of Fear: 4/6 Heroic
Terrace of Endless Springs: 4/4 Normal
Patch 5.2
Throne of Thunder: 4/13 Heroic
Patch 5.4
Siege of Ogrimmar: 13/14 Heroic

Warlords of Draenor
Patch 6.0
Highmaul: 4/7 Mythic
Patch 6.1
Blackrock Foundry: 1/10 Mythic
Patch 6.2
Hellfire Citadel: 12/13 Mythic


 

Ημερες Raid:

Τετάρτη: 8-12 ώρα Ελλάδος
Κυριακή:8-12 ώρα Ελλάδος
Δευτέρα: 8-12 ώρα Ελλάδος
Με τουλάχιστον 2/3 raids συμμετοχή